Serveringsløyve

Verksemder som serverer mat eller drikka, må ha serveringsløyve.

Når treng du serveringsløyve?

Skal du starta ein serveringsstad må du søkja om serveringsløyve.  

Om du tek over ein eksisterande serveringsstad, må du søkja eige løyve seinast 30 dagar etter at du inngjekk avtale om overdraging.

Korleis få serveringsløyve?

  • Serveringsløyve vert gjeve til verksemda som skal drifta staden  
  • Serveringslova stiller krav om uklanderlig vandel  
  • Dagleg leiar må vera tilsett ved staden, om ikkje eigar har denna rolla  
  • Daglig leiar må ha bestått etablererprøven for å kunne søkja om serveringsløyve  

Slik søkjer du

Du søkjer digitalt her via vårt skjema

Vedlegg som må følga søknaden

  • Stadfesting på bestått etablererprøve for dagleg leiar.
  • Firmaattest
  • Skatteattest på dagleg leiar
  • Grunneigar sitt løyve til uteservering
  • Teikning eller beskriving av lokalet inne og ute
  • Kjøpekontrakt eller annen dokumentasjon på overdraging, om det vert søkt om løyve etter eigarskifte

Kor lang tid tek det?

  • Søknad om serveringsløyve vert stort sett handsama innan 60 dagar.  
  • Søknaden vert sendt på høyring til politiet, Mattilsynet, NAV Ullensvang og Skatteetaten.  
  • Handsamingstida kan verta lenger om høyringsinstansane brukar lang tid, har merknader til saka eller om det kjem endringar undervegs i søknadshandsaminga.